Hanneke Norbruis

Als meisje studeerde ik klassiek ballet aan de dansacademie, toch heb ik niet voor een leven als danser gekozen, mede doordat ik niet persé op de voorgrond hoef te staan.

Ik ben modevormgeving aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem gaan studeren,

waarna ik mij ruim 23 jaar vol overgave op een veeleisende en dynamische carrière in de kledingindustrie heb gestort.

 

De vele reizen die ik zowel zakelijk als privé gemaakt heb, zorgden ervoor dat de invloed van andere culturen, religies en levensopvattingen mijn horizon enorm verbreedden. Zodanig dat ik uiteindelijk het roer volledig heb omgegooid. Ik heb mijn etage in Amsterdam ingeruild voor een karakteristiek huisje in Zaanstad, waar ik de rust vond om bewuster in dit leven te staan.

 

Begin jaren '90 begon ik te mediteren. Zowel in mijn werk als mijn persoonlijke leven kreeg ik klappen te verduren en iets in me gaf aan dat ik moest gaan zitten. Ik ben gewoon begonnen, zonder boeken, zonder school, zonder leraar. Ik herhaalde melodische zinnen en oefende in vergeving en empathie. Jaren later, nadat ik wél lessen was gaan volgen en erover begon te lezen, begreep ik dat ik mantra's had gecreëerd en Metta en Liefdevolle Vriendelijkheid had beoefend. Aanvankelijk lag mijn interesse in de fysieke en alignment kant van yoga, vervolgens in Tibetaanse yoga en door de beoefening van Yin Yoga, begreep ik dat ik naar de oorsprong moest, zodat ik toch bij de Bihar School of Yoga terugkwam.  

 

In 2008 begon ik de rijkdom en wijsheid van yoga te delen. Lesgeven vanuit de eigen ervaring en bewustwording vind ik het meest inspirerend en ik mag mijzelf inmiddels een ervaren yogadocent noemen, al heb ik nog zoveel te leren .... En dus blijf ik mijzelf verdiepen d.m.v (bij)scholingen, workshops en (stilte) retraites, maar zeker ook door gewoon te zitten, en daarmee bedoel ik dus meditatie.

 

In mijn lessen richt ik me op de gemiddelde yoga-beoefenaar en komen alle tegengestelde energieën van ha-tha yoga aan bod; zon-maan, snel-langzaam, hard-zacht, mannelijk-vrouwelijk, dus ook flow als zonnegroeten, precisie en alignment, yin-yang, pranayama, filosofie, mindfulness en als sleutel in het geheel, meditatie.

 

In plaats van druk, druk, druk (de mantra die jong en oud bezigt), weet ik dat het voor iedereen haalbaar is om milder, tevredener en minder gehaast door het leven te gaan.

 

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten.

Om shanti (vrede), many ohms, Hanneke Norbruis

 

Hanneke heeft oa. de volgende opleidingen gevolgd:Hatha Yoga Docentenopleidingen (o.a 200hrs Yoga Alliance), Yin Yoga Docentenopleidingen (o.a 50hrs en 200hrs Yoga Alliance bij YogaGarden en Level 2 bij Sarah Powers), Teacher Training Yoga Nidra, 50hrs Vinyasa teacher Training, Jaaropleiding Tibetaanse Yoga, Opleiding Mindfulness, Opleiding Meditatiebegeleider, meerdere (stilte)retraites, HBO Ayurveda (VBAG en BATC erkend), HBO Massage (Klassieke Massage, Holistische Massage, Thai Yogamassage, Ayurvedische Massage, Stoelmassage).

 

Op Quimbolito A Yoga Shoppe komt mijn creatieve kant aan bod

en op mijn Norbruis blogt deel ik achtergrondinformatie over yoga, ayurveda en meditatie.

 

• Hoezeer ik het je zou gunnen, mijn studio is te klein om je een stageplaats aan te bieden.

• Zou je mijn studio willen gebruiken om jouw lessen of workshops te geven? (zwangerschapsyoga of -pilates, senioren yoga, stoelyoga,      

  mannenyoga, ashtanga) Neem dan vooral contact met me op.

• Ben je zowel yoga- als pilatesdocent? Dan kom ik graag met je in contact!


Marieke Besse

In 2012 rolde ik voor het eerst mijn yogamatje uit bij een yogaschool. Toen nog niet wetende wat het me zou brengen en hoe waardevol en verrijkend yoga voor me zou blijken te zijn.

Tot die tijd was ik altijd heel actief bezig geweest, ik wilde graag alles in de hand hebben en legde de lat hoog voor mezelf.

Uiteindelijk resulteerde dit in een burn-out.

Yoga en meditatie hebben me uiteindelijk weer doen voelen, vanuit het hoofd naar het hart.

Yoga gaat voor mij over ervaren, het is een ontdekkingsreis, elk moment weer anders.

Yoga gaat over jezelf mogen zijn, ieder op zijn unieke wijze, puur en onbegrensd.

Het deed me weer verbinden met de natuur, zo ook met mijn eigen natuur, en het geluk dat daarin ligt besloten.

 

Omdat yoga me zoveel moois gebracht heeft, deed het me besluiten een yogaopleiding te gaan volgen.

Ik wilde dit zo graag delen met anderen. Ik had het geluk dat de yogaschool waar ik mijn lessen volgde precies op dat moment een opleiding ging aanbieden.

In 2017 heb ik de basisopleiding Ashtanga Vinyasa bij Yogadreams in Zaandam afgerond. Het is een dynamische en meer yang georiënteerde yogastijl. Gedurende deze opleiding werd ook weer mijn liefde voor muziek aangeboord. Ik ontdekte hoe heerlijk het is om tijdens het gitaarspelen mantra’s te zingen. En ook hoe fijn het is om dit samen te doen, de vreugde en verbondenheid te voelen.

Deze zomer (2018) ga ik me onderdompelen in de yin. Ik volg al enkele jaren yin yogalessen, maar ga nu ook een opleiding hierin volgen.

Ik ontmoet je graag op de mat en hoop dat je net zo enthousiast zult zijn als ik.

 

Warme groeten, Marieke Besse

Y O G A   H A N N E K E    N O R B R U I S

N I C O L A E S   M A E S S T R A A T   2 - 2 1 8

1 5 0 6   L B   Z A A N D A M

T E L. 0 6 2 5 4 1 3 5 2 3

info(at)yoga-meditatie-zaandam(punt)nl

www.yoga-meditatie-zaandam.nl


Text & Design, Copyright© Hanneke Norbruis 

Logo clev.nl