Hanneke Norbruis

Als meisje studeerde ik klassiek ballet aan de dansacademie, toch heb ik niet voor een leven als danser gekozen.

Ik ben modevormgeving aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem gaan studeren,

waarna ik mij bijna 25 jaar vol overgave op een dynamische carrière in de kledingindustrie heb gestort.

 

Ik ben daarnaast altijd in beweging gebleven door o.a yoga en pilates

en door het dansen van flamenco en Argentijnse tango (niet te verwarren met ballroom tango).

 

Door de vele reizen die ik zowel zakelijk als privé gemaakt heb, kwam ik in contact met andere culturen, religies en levensopvattingen waarvoor ik mij steeds meer ging interesseren. Zodanig dat ik uiteindelijk het roer volledig heb omgegooid. Ik heb mijn etage in Amsterdam ingeruild voor een karakteristiek huisje in Zaanstad, waar ik de rust vond om bewuster in dit leven te staan.

 

Ik beoefen yoga sinds 2001 en heb 7 jaar later besloten om de rijkdom en wijsheid van yoga te delen. Lesgeven vanuit de eigen ervaring en bewustwording vind ik het meest inspirerend.

 

In mijn lessen richt ik me op de gemiddelde yoga-beoefenaar en komen alle tegengestelde energieën van ha-tha yoga aan bod; zon-maan, snel-langzaam, hard-zacht, mannelijk-vrouwelijk, dus ook vinyasa flow, precisie en alignment, yin-yang, pranayama, filosofie, mindfulness en als sleutel in het geheel, meditatie.

 

In plaats van druk, druk, druk (de mantra die jong en oud bezigt), weet ik dat het voor iedereen haalbaar is om milder, tevredener en minder gehaast door het leven te gaan.

 

Ik blijf oefenen, studeren en verdiepen, en volg daarom regelmatig workshops, (bij)scholingen en (stilte)retraites omdat ik mij wil blijven ontwikkelen.

 

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten.

Om shanti (vrede), Hanneke Norbruis

Mijn CV

Op Quimbolito A Yoga Shoppe komt mijn creatieve kant aan bod

 

• Hoezeer ik het je zou gunnen, mijn studio is te klein om je een stageplaats aan te bieden.

• Zou je naast de al bestaande lesuren zelf aanvullende lessen willen geven (zwangerschapsyoga of -pilates, senioren yoga, stoelyoga, mannenyoga, ashtanga), neem dan contact met me op.

• Ben je zowel yoga- als pilatesdocent? Dan kom ik graag met je in contact!


Yvonne Hageman

Yvonne Hageman (1964).

Ik heb vanaf mijn jeugd fanatiek gesport. Turnen, ballet en later nog fanatieker bij de ijsclub in Limmen. Schaatsen, skeeleren, racefietsen, duintrainingen (bootcampen). Door te weinig lichaamsbewustzijn toen vele blessures. Na een val op mijn bekken kon ik mijn lichaam niet meer bewegen en dat deed mij maandenlang kluisteren op de bank. What to do? Ik moest een andere weg zien te vinden, en die werd yoga. En yoga heeft me alles gegeven. Yoga is lichaamsbewustwording. Yoga is een gezonde levensstijl. Yoga is uitdaging. En yoga is nog veel meer. Elke dag weer.

 

Opgeleid in Raja yoga Ilpendam en Hatha yoga bij Dirk-Jan Lust in Koog a/d Zaan, geef ik les in hatha yoga, gentle yoga, rug-schouders-nek en senioren-yoga.

S T U D I O   N O R B R U I S

N I C O L A E S   M A E S S T R A A T   2 - 2 1 8

1 5 0 6   L B   Z A A N D A M

T E L. 0 6 2 5 4 1 3 5 2 3

info(at)yoga-meditatie-zaandam(punt)nl

www.yoga-meditatie-zaandam.nl

www.meditatie-zaandam.nl


Text & Design, Copyright© Hanneke Norbruis 

Logo clev.nl